Renault Megane Grandtour
Log in

Renault Megane Grandtour

Renault Mégane Grandtour kolekcije 2012. ponovno definiše pojam karavana. Osvježenim oblikom isijava plemenit karakter i uglađenost u najsitnijim pojedinostima. Hromirani i sjajno crni elementi fino naglašavaju njegove tečne i dinamične linije.

Svjetla s tehnologijom svijetlećih dioda (LED) su oblikom usklađena s obrisom cijelog automobila, koji nedvosmisleno poručuje da je riječ o karavanu izrazitog karaktera. S brojnim priručnim mjestima za odlaganje, preklopivom i djeljivom (1/3 – 2/3) zadnjom klupom koja omogućava povećanje prtljažnika s 524 dm3 na 1600 dm3, Mégane Grandtour kolekcije 2012. nije izgubio smisao za praktičnost. Savršenost ovdje nije slučajna, nego je živimo.

Voziti Mégane Grandtour kolekcije 2012. znači doživjeti jedinstvene osjećaje u kojima se dinamičnost spaja s kontrolom. Još efikasniju i snažniju paletu motora dopunjuju dva motora Energy, dizel od 130 KS i benzinski (TCe 115) koji idealno spajaju uživanje u vožnji i veću kontrolu potrošnje zahvaljujući tehnološkim inovacijama, nekima čak iz svijeta Formule 1, na primjer sistemu Start & Stop i obnavljanju kočione energije.

Renault je smanjio zapremninu novog motora Energy dCi 130 Renault da bi potrošnju goriva mogao smanjiti na samo 4 l/100 km. To primjetno smanjenje potrošnje se odrazilo i u smanjenju emisije CO2 na samo 104 g/km, odnosno 30 grama manje od svog prethodnika (1,9 dCi 130)! S ovim motorom je ubrzavanje žustro, a kretanje odlučno jer ima obilje obrtnog momenta (320 Nm) koji dostiže već pri 1750 o/min. Zbog poboljšanog sistema ubrizgavanja, djelovanja šesnaest ventila i turbo punjača vožnja je udobnija. Zbog glatkog rada sistema Stop & Start i tihog motora uživanje u vožnji i bezbrižnost su potpuni.

Za upravljačem Mégana Grandtour kolekcije 2012. doživljaj vožnje je jedinstven, beskrajno sigurniji, a putovanje uvek prijatnije. Sistem Visio uz pomoć posebne kamere prepoznaje oznake na kolovozu i položaj automobila, upozorava vas ako skrenete izvan kolovozne trake i automatski pali svjetla kada to namjeću uslovi vožnje. Moćnim funkcijama navigacionog uređaja najnovije generacije Carminat TomTom® Live se upravlja jednostavno upravljačem na središnjoj konzoli.

Na taj način su vam bez odlaganja dostupne saobraćajne informacije u visokoj rezoluciji i mnoštvo usluga koje putovanje čine jednostavnijim. Inovativne Renaultove tehnologije nove generacije olakšavaju svakidašnjicu: kartica za otključavanje, zaključavanje i pokretanje automobila slobodnih ruku, zadnja kamera zbog lakšeg parkiranja, automatski dvozonski klima-uređaj... I da užitvanje bude potpuno, sistem R-Plug & Radio+ je još ergonomičniji i sa nekoliko mogućnosti povjezivanja: Bluetooth®, USB i audio priključak. U novom Mégane Grandtouru napredak se doživljava u svakom trenutku...

Autorizovani uvoznik i serviser Renault Alliance. Ovdje možete pogledati cjenovnik i katalog.

Renault Megane Grandtour 1.6 16V

Renault Megane Grandtour TCe 115 Energy

Renault Megane Grandtour TCe130 Energy

Renault Megane Grandtour TCe130 EDC

Renault Megane Grandtour dCi 95

Renault Megane Grandtour dCi 110 Energy

Renault Megane Grandtour dCi 110 EDC

Renault Megane Grandtour GT dCi 165

Renault Megane Grandtour GT 2.0T 220 S&S

 

 

megapixel logo