Ranault Scenic
Log in

Ranault Scenic

Imaćete mnogo zajedničkog s novim Renault Scénicom. Da li imate osjećaj za stil? On ima osjećaj za pojedinosti. Cijeli prednji kraj naglašen hromom i crnim lakom ističe njegovu dinamičnost. Prednji branik se više nego ikad do sada poigrava sa svjetlima. A svjetla s LED diodama otkrivaju savremen, zavodljiv i ekskluzivan vizualni identitet.

Njegov profil mu dodatno ističe otmjenost zahvaljujući hromiranim bočnim zaštitnim letvicama i cijeloj paleti felni pažljivo osmišljenog dizajna. Preostaje vam samo da odaberete boje poput plave Majorelle ili crvene Grenat koje će mu dati potpunu jedinstvenost. S novim Scénicom dizajn učestvuje u putovanju.

Budući da želimo da pomirimo veliko uživanje u vožnji s budućnošću onih koje prevozimo i s okolinom koja će ih pratiti u odrastanju, novi motori na novom Scénicu postaju još štedljiviji i efikasniji zahvaljujući novoj paleti ekoloških i ekonomičnih Energy motora još manje emisije CO2 i potrošnje goriva.

Benzinski motori Energy TCe 115 i 130 i dizel motori Energy dCi 110 i 130 imaju potrošnju od 4,1 l/100 km i emisiju CO2 od 105 g/km zadržavajući pritom veliki obrtni momenat koji omogućuje efikasna kretanja i dinamična ubrzavanja.                     

Kad je riječ o ležanju na putu, novi Scénic ostaje vjeran svojoj legendarnoj stabilnosti: ravnoteža i mobilnost upravljanja bez premca, udobnost i preciznost u krivinama kao i na vlažnoj podlozi. Što se prenosa tiče, dostupna su tri mjenjača među kojima je mjenjač EDC sa dva kvačila uparena sa motorom dCi 110 koji spaja izvanredne reakcije i kontrolisanu potrošnju. Voziti novi Scénic znači biti odgovoran u svakom pogledu.

S novim Renault Scénicom tehnologija ide još dalje i postaje sinonim za uživanje i bezbrižnost. Sve je osmišljeno tako da vam olakša vožnju. Informacije o upravljanju, objedinjene na višenamenskom ekranu u boji s TFT tehnologijom, lako ćete pročitati samo jednim pogledom.
Da bi pazio na vašu sigurnost, novi Scénic opremljen je Visio sistemom. Zahvaljujući kameri visoke rezolucije, on uočava označene linije na putu i upozorava vas vizualnim i zvučnim signalom ako pređete preko pune ili isprekidane linije, bez uključenog pokazivača smjera.
Noću ta kamera upravlja podešavanjem svjetala i automatski uključuje i isključuje duga i kratka svjetla. Kad kamera otkrije neko drugo vozilo ili kad ulazite u naseljeno mjesto, duga svjetla automatski prelaze u kratka... Padne li vam pažnja, brza reakcija ovog sistema vrlo je dragocena!
Da bi upotpunio ove uređaje, novi Scénic serijski je opremljen sistemom za pomoć pri kretanju na uzbrdici oslobađajući vas tako korišćenja parkirne kočnice.
Sa svim ovim inovativnim uređajima, vožnja novog Scénica pravo je zadovoljstvo.

Da bi putovanje bilo uživanje za sva čula, inovacija ima bitnu ulogu. Novi Renault Scénic prilagođava se tome obezbeđujući prvoklasne osjećaje. Pre svega tu je multimedijalni sistem R-Link* osjjetljiv na dodir, povezan s Internetom, sa ekranom od 18 cm koji nudi osnovne informacije poput upozorenja na opasna područja**, ograničenja brzine* i zanimljiva mjesta. Da li želite da idete još dalje?

U bogatoj ponudi aplikacija odaberite Usluge LIVE i u stvarnom vremenu primajte promjetna obavještenja, upozorenja o pokretnim radarima*, mesne zanimljivosti i vremensku prognozu. Zatim, audio sistem Bose® osmišljen po mjeri novog Scénica nudi vam jedinstveni zvučni doživljaj, sličan izvođenju uživo: dubina basova, jasnoća boje zvuka i prefinjenost visokih tonova. Inovativan je zbog još kompaktnijih i lakših sastavnih dijelova pa audiosistem Bose® Energy Efficient Series troši manje energije dok pruža vrhunski zvuk, na svim jačinama glasnoće i na svim mjestima u vozilu.                      
* Dostupno kasnije. ** Zavisno od države i zakona

Autorizovani uvoznik i serviser Renault Alliance. Ovdje možete pogledati cjenovnik.

Renault Scenic 1.6 16V

Renault Scenic TCe 115 Energy

Renault Scenic TCe 130 Energy

Renault Scenic dCi 95

Renault Scenic dCi 110

Renault Scenic dCi 110 Energy

Renault Scenic dCi 110 EDC

Renault Scenic dCi 130 Energy

Renault Scenic dCi 160

Renault Scenic dCi 150 BVA

 

 

megapixel logo