Renault Megane RS
Log in

Renault Megane RS

 

 
Spoljni izgled modela Mégane RS je izuzetno prepoznatljiv i izraz je njegovih velikih mogućnosti i naprijedne tehnologije. Prednji deo oduševljava proširenim blatobranima, prednjim branicima s aerodinamičnom letvicom po uzoru na F1, kao i svjetlima sa svijetlećim diodama. Nazad automobilu pečat daju poseban spojler i difuzor vazduha. Upadljive aluminijumske felne dimenzija 18'' (ili 19''), posebna boja RS Jaune Sirius i paket F1 Design omogućuju oblikovanje ekskluzivnog vozila po željama kupca.

Različiti ukrasni šavovi žute ili crvene boje (u zavisnosti od presvlaka) svjedoče o pažnji koja je posvijećena pojedinostima u unutrašnjosti. Upravljač, instrumenti, ručica mjenjača, aluminijumske papučice i sjedišta su osmišljeni za performanse i efikasnost. Mégane RS je serijski oprijemljen sportskim sjedištima s ojačanom bočnom potporom. Uz doplatu možete da dobijete sportska sjedišta Recaro, primjerena za vožnju trkačkom stazom.

Najzahtjevnijim kupcima Mégane RS nudi kožna sjedišta u tri boje: tamnoj, kombinaciji tamne i svijetle kože, kao i presvlake Recaro sjedišta od tamne kože.
 
Mégane RS kolekcije 2012. pokreće benzinski motor 2.0 Turbo koji razvija 265 KS (195 kW) pri 5500 o/min i obrtni moment od 360 Nm pri 3000 o/min. Ovaj motor je stekao slavu rekordom na Nürburgringu (u kategoriji vozila s prednjim pogonom).                       U Renaultu su radili na akustičnosti motora na nivou izduvnog sistema i kabine kako bi uživanje u vožnji blo veće. RS Monitor, pravi telemetrijski sistem, omogućava praćenje i mijenjanje različitih parametara vozila. Sa emisijom od 190 g CO2 ovaj motor je najbolji u svojoj klasi.

Mégane RS koristi poznato prednje vješanje s nezavisnim upravljačkim uglom koji garantuje efikasan prijenos snage na pogonske točkove. Uz doplatu dobijate samoblokirajući diferencijal koji još bolje iskorišćava mogućnosti šasije. A ako doplatite i za gume Bridgestone Potenza RE050A koje su namijenjene trkačkim stazama, poboljšaćete rezultat za još nekoliko desetinki sekunde. Sa sistemom Dynamic Management RS vozilo dobija još nekoliko lica. U “normalnom” načinu rada uključeni su svi sigurnostni sistemi i ograničena je potrošnja goriva. U “sportskom” načinu isključuje se servo uređaj, a parametri sistema za kontrolu stabilnosti (ESP) se prilagođavaju sportskom stilu vožnje. Odziv papučice je brži. Pri načinu “ESP off” kontrola stabilnosti je potpuno isključena pa vozač može da u potpunosti pokaže svoj talenat za sportsku vožnju.

Autorizovani uvoznik i serviser Renault Alliance. Ovdje možete pogledati cjenovnik i katalog.

Renault Megane Coupe R.S. 2.0T 265 S&S

 

megapixel logo